Projektek és Inspiráció

Konyhabútor tervezés lépésről lépésre a LivDan Home-tól

Sok idő elszokott telni a konyhastúdiókban való tervezéssel.
Ezekkel az információkkal és tervezési segítséggel, garantáltan a konyha alapodat összeállíthatod és a stúdiókban is egy csomó időt megspórolsz 🙂

Hogyan tervezd meg a konyhád:

1. lépés: Legyen meg a pontos méret a konyhádról, hogy precíz tervet tudj készíteni.
2. lépés: Fontos, hogy a kiállások pontos méretei és elhelyezkedése a falon is meglegyen. Továbbá az ablak, ajtó elhelyezkedése, parapetmagassága, szélessége és magassága is meglegyen.
3. lépés: Rajzold le egy pappírra a skiccet, melyre eltudod helyezni majd a bútorokat, ne feledd a belmagasságot sem.

4. lépés: Megvannak már a konyhagépek vagy tudod már milyet szeretnél és milyen méretben?
Milyen stílus lesz a konyha?
Laminált vagy festett? Mostmár olyan fejlődésen ment át a technológia, hogy a festett bútorlapok is nagyon tartósak és a lamináltak is hosszabb ideig fennmaradnak. 
Én a festetett szoktam javasolni, mivel ha ne adj Isten megkarcolódik akkor a gyárnak csak vissza kell azt a frontot küldeni felületkezelésre és nem kell kidobni. A festett bútor mellett szól még, hogy hő hatására nem válik le. 
Megvoltak az előkészületek és most kezdődik az igazi tervezés!

Itt elmondom gyorsan a fontos tudnivalókat: A lábazat 15cm magas szokott lenni (természetesen ez igény alapján nőhet vagy csökkenhet) és a konyhai alsószekrények általános magassága 72cm, mélysége 56cm. Kamraszekrények mélysége 56cm és magassága igény szerint alakítható.

5. lépés: Alulról felfele fogunk építkezni. Kezdjük a fix pontokkal. Vízkiállás – Ide fogjuk tenni a mosogatós alsószekrényt és a mosogatógépet. Döntsd el, hogy mekkora alsószekrényt szeretnél (általános a 60cm széles).
Jöhet a további alsószekrény olyan elrendezésben és nyitási funkciókkal, mellyel szeretnéd. Sarokszekrények esetében annyit kell tudni, hogy általános mélységuk 56cm és hosszuk medig 100cm. 
6.lépés: Helyezzük el a hűtőt és a sütős-mikrós kamraszekrényt. Sok olyan kérdés érkezik, hogy lehet és a hűtőt és a sütős kamraszekrényt egymás mellé helyezni. A válasz pedig, hogy IGEN. Ügyelni kell a hőtávozásukra azaz a szellőzőrészre. Egy beépíthetős hűtős kamraszekrénykek az általános mélysége 56cm és szélessége 60cm és a magassága 216cm (lábazattal együtt). A sütős- mikrós kamraszekrénynek is azonos a mérete a hűtőshöz.
7. lépés: Jöhetnek a felsőszekrények. Általános felsőszekrények magassága 72cm és 32cm mély. Egy magasabb felsőszekrény 92cm magas és szintén 32cm mély. Természetesen vannak kisebb magasságú felsőszekrények is. Helyezd el a felsőszekrényeket teszőleges nyitással.
8. lépés: Munkapult. Sok fajta munkapult létezik (Tömörfa, laminált, kvarc, gránit, márvány) – Természetesen a legálltalánosabb a laminált. 
Én a laminált munkapultokkal nagyon megvagyok elégedve, de személyes kedvencem a kvarckő. 
9. lépés: Lábazat. A lábazat lehet frontazonos is vagy aluminium (festett, laminált) igény szerint választhatóak.
10. lépés: Munkapult felfutás vagy csempe? Szerintem mindegyik nagyon jó megoldás, ez leginkább a konyha stílusától függ.
11. lépés: Kérj látványtervezést a LivDan Home-tól, hogy színekkel és designe-ban is lásd álom konyhádat.

Livi

Tudtunk neked segíteni?

5/5

Hálószoba

Gyermekszoba

Fürdőszoba

Nappali
Inspiráció

Konyha
Inspiráció

Hálószoba
Inspiráció

Gyerekszoba
Inspiráció

Fürdőszoba
Inspiráció