Projektjeink blogba foglalva

Étkező tippek és inspiráció

Sziget

A sziget nagyon hasznos a konyhában. Érdemes a tágabb konyhákba betenni egyet, mivel praktikussága, hogy nagyobb pakolófelület áll rendelkezésedre és ki lehet alakítani egy egy oldalát reggelizős résznek. A szigetbe rakhatod akár a csapot vagy a főzőlapot is.

Kiegészítők

Tányérok, poharak, evőeszközök, szalvéták minden ami kell egy étkezéshez. Véleményem szerint ha tehetjük és éppen nem örököltük nagymamánk étkezőszettjeit akkor mindenképp olyat válasszunk ami passzol a mi és a konyhánk stílusához. Ha elegáns minőségit szeretnénk érdemesebb bemenni akár egy porcelán boltba, de ha megelégedünk a letisztult mintákkal és színekkel választhatjuk akár bármelyik lakberendezési boltokat.

Asztal

Az étkező asztal kiválasztásánál fontos tudni, hogy mi az a létszám mennyiség amit fogadni szeretnétek, ha esetleg egy kisebb térrel rendelkeztek. Ha 6 főnél többet szeretnétek érdemes az úgynevezett toldható asztalok között választani. Funkciója, hogy ki tudod bővíteni, ha többen vagytok, majd a vendégek elmenetele után vissza tudod alakítani, s az étkezőben újra nagyobb lesz a tér. 🙂

Étkező:

Az étkező a konyha ékköve, mivel ez az a hely ahol a család a legtöbbet van együtt a közös étkezéseknél. Funkcióban mindig törekedjünk arra hogy a család igényeinek megfeleljen az étkező asztal és szék, próbáljunk mindig úgy választani étkező bútorokat hogy egy vendégség esetén is legyen legalább plusz 2 hely a vendégeknek. Érdemes ha nagy a család bővíthető asztalokban gondolkodni amit kedvünkre tudunk variálni.