Függönyválasztás okosan

Mielőtt felkapod a kabátod és a cipőd, hogy útnak indulj a legközelebbi Ikeába, várj egy kicsit. Ülj le egy finom kávéval a fotelbe és kezdd el pörgetni a Pinterestet. Keress rá kulcsszavakra és inspirálódj.

Mekkorát, milyet, mennyit?

A függönyválasztás alapszabályai

Mai bejegyzésünkben a függönyválasztásról lesz szó. Egyszerűnek tűnik, mégis sokat elidőzünk rajta, mikor odakerülünk, hogy meg is kell vásárolni. Annyi választék, annyi szín, annyi méret áll a rendelkezésünkre, hogy jó ha tudjuk, milyen irányba induljunk.

Íme pár tipp tőlem, hogy mire figyelj:

Akármilyen jól is néz ki egy báli ruha, ha egy számmal kisebb vagy nagyobb, biztosan rosszul fog állni. Ugyanez a helyzet a függönynél is. Inkább mérd le háromszor, mielőtt fogod az ollót és belevágsz.

A függönykarnist az ablak és a plafon között félúton helyezd el vízszintesen. Ha magas a belmagasság az ablak felett, akkor számolj 12 centit az ablaktól és ott helyezd el a karnist.

https://pin.it/6PT8tJ9

A függönykarnis ne csak épp akkora legyen, mint az ablakod szélessége, hiszen akkor nem tudod jól elhúzni a függönyt és széthúzott állapotban is takarni fogja a fényt. Lógjon ki a karnis legalább 15-20 centit két oldalt az ablaktól.

Nem javaslom azokat a karnis fajtákat, amik az ablakpárkányon belülre felszerelendők, mivel sem az ablakot nem fogod tudni kitárni a függöny miatt, sem a függönyt nem tudod eléggé széthúzni.

Mérj centivel a karnistól a földig és úgy vágd le a függöny hosszát, hogy az éppen csak legyezze a padlót. Ha arisztokratikus hatást szeretnél, hagyd hosszabbra, hogy a függöny a földre omoljon. Vedd figyelembe, hogy a takarítást megnehezíti, ha leér a földre.

Radiátor miatt sokszor nem praktikus a földig érő függöny, hiszen lefogjuk a hőt. Ilyenkor, ha lehetséges, a radiátor és a függöny alja között hagyjunk 10 centit a meleg levegő áramlásának. A függöny mindenképp takarja a párkány alját.

A függöny szélessége legyen a karnis szélességének a duplája. Ezáltal fog szépen hullámozni a függönyöd akkor is, amikor össze van húzva.

Ha csak anyagot vásárolunk és utólag szabatjuk függönyünket, akkor fél méter ráhagyással rendeljünk, hiszen a szabásnál körülbelül ennyi esik le.

Inspirációs tippek:

A függönyválasztás alapszabályai

Akármilyen jól is néz ki egy báli ruha, ha egy számmal kisebb vagy nagyobb, biztosan rosszul fog állni. Ugyanez a helyzet a függönynél is. Inkább mérd le háromszor, mielőtt fogod az ollót és belevágsz.

Íme pár tipp tőlem, hogy mire figyelj:

  1. Centit elő à Mérj! Inkább többször, mint egyszer sem. 😉
  2. A karnis szélessége 15-20 centivel legyen hosszabb, mint az ablaké.
  3. A függöny alja éppen hogy legyezze a padlót.
  4. A függöny szélessége legyen a karnis szélességének a duplája.

Kíváncsi vagy a folytatásra? További hasznos tippekért kattints IDE >>

Te is szeretnél lakberendezői segítséget?

Megtervezzük és megvalósítjuk számodra álmaid otthonát:

  • LivDan Home Lakberendezés Debrecen
  • LivDan Home Lakberendezési stúdió Budapest

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email

Legújabb bejegyzések

Helyszíni felmérések

A helyszíni felmérés fontossága abban rejlik, hogy pontos méreteket, szögeket mérnek fel a kollégák, mely lehetővé teszi, hogy precíz és pontos méretekkel készüljenek el a bútorok.

Tovább olvasom »

Tömörfa

A fának lelke van ezért nagy odafigyeléssel készülnek. Élő anyag, ami azt jelenti, hogy igazi érték. Tudtátok, hogyha sok a pára akkor beszívja és ha száraz a levegő akkor ezt a páratartalmat leadja? Olyan csodás funkcionalitással rendelkezik, így az otthonok páratartalmát is kézben tartja.

Tovább olvasom »
Ingyenes sorozat

Lakberendezési tippek