Luxus-e a lakberendezŇĎ? ūü§Ē

Ebben a cikkben tabuk n√©lk√ľl vessz√ľk v√©gig, hogy mi is az igazs√°g! Mit seg√≠thet egy lakberendezŇĎ √©s mit √°rthat, ha nem figyel√ľnk el√©gg√©?

Ha egy kicsit ut√°na olvasunk, hogy mi a k√∂zv√©lem√©ny a lakberendezŇĎi szolg√°ltat√°sr√≥l, akkor sok embernek az elsŇĎ gondolata, hogy dr√°ga, luxuscikk, ami r√°ad√°sul felesleges, hiszen az emberek maguk is be tudj√°k rendezni az otthonukat. Ez a v√©lem√©ny pontosan akkor alakul ki az emberekben, amikor nem t√°j√©koz√≥dnak el√©gg√© a t√©m√°val kapcsolatban. Teh√°t ebben a cikkben tabuk n√©lk√ľl vessz√ľk v√©gig, hogy mi is az igazs√°g!

Egy lakberendezŇĎ feladata nem csup√°n abb√≥l √°ll, hogy a f√ľgg√∂ny √©s a kanap√© passzoljon egym√°ssal, vagy, hogy tan√°csot adjon a falsz√≠n kiv√°laszt√°s√°ban. Enn√©l sokkal t√∂bbr√©tŇĪ a feladatk√∂re.
Egy lakberendezŇĎ pontos kiviteli tervrajzokat k√©sz√≠t, amiket azt√°n az √©p√≠tkez√©sen dolgoz√≥k megkapnak √©s azok alapj√°n haladnak. A kiviteli tervrajzok tartalmazz√°k az elektromos ki√°ll√°sokat, a l√°mpakioszt√°st, burkolatkioszt√°st, technikai rajzokat, faln√©zeteket, perspekt√≠v√°kat stb.

Ezeken fel√ľl lehet k√©rni 3D l√°tv√°nytervez√©st is, ami sokat seg√≠t abban, hogy amikor m√©g csak a beton alap van meg egy h√°zn√°l, m√°r akkor eld√∂nts√ľk, hogy milyen burkolatokat v√°lasszunk, hol legyenek konnektorok vagy hol nem. Term√©szetesen, ha nem k√©r√ľnk ebben seg√≠ts√©get, akkor a tulajdonosnak kell √°tgondolnia √©s megterveznie, hogy hol mit szeretne l√°tni hossz√ļt√°von. Azonban ez nem kis feladat, hiszen nem 1-2 √©vre v√°s√°rolunk lak√°st, √≠gy jobb a tervez√©s r√©sz√©t is tapasztalt szakemberekre b√≠zni. Laikusk√©nt nem mindenki tudja megtervezni, hogy hol legyenek a ki√°ll√°sok a fŇĎzŇĎlaphoz, s√ľtŇĎh√∂z, v√≠zhez, TV-hez. A lakberendezŇĎnek √©ppen az a dolga, hogy mindenre IS gondoljon. ūüôā

Amennyiben egyedi b√ļtort k√©sz√≠ttet valaki, a lakberendezŇĎ az √°ltala megtervezett b√ļtorterveket m√©retezve tov√°bbadja a kivitelezŇĎnek, aki abb√≥l minden fontos inform√°ci√≥t megkap, √≠gy le is tudja gy√°rtani az adott b√ļtort.

Egy lakberendezŇĎ nem csak az eszt√©tik√°√©rt felel, hanem az√©rt is, hogy otthonunk funkcionalit√°sa maxim√°lis legyen. Mindezzel biztos√≠tja az otthon harm√≥ni√°j√°t, amely egy √©lhetŇĎ k√∂rnyezetet teremt.

Sz√©lesk√∂rŇĪ term√©kismerettel, anyagismerettel rendelkezik; ismeri a leg√ļjabb trendeket √©s diz√°jnokat, valamint folyamatosan r√©szt vesz a term√©kbemutat√≥kon, ki√°ll√≠t√°sokon. A tervez√©s sor√°n lehetŇĎs√©g van arra, hogy az √ľgyf√©l teljes konszign√°ci√≥t k√©rjen a b√ļtorok t√≠pus√°r√≥l, beszerz√©si hely√©rŇĎl, √°rakr√≥l. √ćgy ha a kivitelez√©st vagy beszerz√©st maga oldan√° meg, ehhez is kap el√©g inform√°ci√≥t, √≠gy rengeteg √≥r√°t takar√≠that meg mag√°nak.

A l√°tv√°nytervek lehetŇĎs√©get adnak arra, hogy l√°ssuk magunk elŇĎtt, amit elk√©pzelt√ľnk, vari√°lni tudjuk a sz√≠neket, kital√°ljuk, hogy az adott helyis√©gben mi lenne a legide√°lisabb. Ezzel esetleges hib√°kat tudunk kik√ľsz√∂b√∂lni m√©g a tervez√©si f√°zisban, amellyel jelentŇĎs kivitelez√©si k√∂lts√©get takar√≠tunk meg az √úgyf√©l sz√°m√°ra. Nem csak p√©nzt sp√≥rolunk lakberendezŇĎ felkeres√©s√©vel, hanem idŇĎt √©s energi√°t is, hiszen nem kell hossz√ļ idŇĎn kereszt√ľl az internet sŇĪrŇĪj√©ben keresg√©ln√ľnk a term√©keket.

Ha nem megfelelŇĎ lakberendezŇĎt v√°lasztunk, elŇĎfordulhat, hogy az elv√©gzett munka nagyon fel√ľletes lesz. Ilyenkor a m√©retek pontatlanok, de ak√°r a tervezett ki√°ll√°sok is rossz helyre ker√ľlhetnek. Ha a lakberendezŇĎ nem ismeri megfelelŇĎen az anyagokat √©s a piaci √°rakat, elŇĎfordulhat, hogy nem az ig√©nyeinknek megfelelŇĎ megold√°st javasolja. Ez√©rt √©rdemes lakberendez√©si referenci√°k k√∂z√∂tt n√©zelŇĎdni.

Az √°rak legink√°bb azon m√ļlnak, hogy sz√ľks√©g√ľnk van-e l√°tv√°nytervekre is, illetve, azokra milyen minŇĎs√©gben van sz√ľks√©g√ľnk. De mindenf√©lek√©ppen a teljes fel√ļj√≠t√°s, vagy √©p√≠tkez√©s k√∂lts√©geit nem szabad k√ľl√∂n r√©szekre bontanunk, hanem egyben kell l√°tnunk, hogy mennyit szeretn√©nk r√°k√∂lteni √©s ebbe vegy√ľk bele a lakberendezŇĎ munk√°j√°t is. A fel√ļj√≠t√°snak, vagy √©p√≠tkez√©snek a k√∂lts√©ge m√©g csak t√∂red√©ke sem a lakberendezŇĎ d√≠ja, ugyanis √°ltal√°ban n√©gyzetm√©ter √°ron dolgoznak. A fel√ļj√≠t√°s teljes k√∂lts√©g√©hez k√©pest a lakberendezŇĎ abszol√ļt nem dr√°ga.

Mindenesetre, akik fel√ļj√≠t√°sban, √°talak√≠t√°sban vagy √©p√≠tkez√©sen gondolkoznak, azoknak felt√©tlen√ľl aj√°nlani tudom, hogy k√©rj√©k profi lakberendezŇĎink seg√≠ts√©g√©t, akik √∂r√∂mmel seg√≠tenek √°lomotthonuk megval√≥s√≠t√°s√°ban.

Megoszt√°s:

Megoszt√°s itt: facebook
Facebook
Megoszt√°s itt: whatsapp
WhatsApp
Megoszt√°s itt: pinterest
Pinterest
Megoszt√°s itt: email
Email

Leg√ļjabb bejegyz√©sek

Helyszíni felmérések

A helysz√≠ni felm√©r√©s fontoss√°ga abban rejlik, hogy pontos m√©reteket, sz√∂geket m√©rnek fel a koll√©g√°k, mely lehetŇĎv√© teszi, hogy prec√≠z √©s pontos m√©retekkel k√©sz√ľljenek el a b√ļtorok.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ

Tömörfa

A f√°nak lelke van ez√©rt nagy odafigyel√©ssel k√©sz√ľlnek. √ČlŇĎ anyag, ami azt jelenti, hogy igazi √©rt√©k. Tudt√°tok, hogyha sok a p√°ra akkor besz√≠vja √©s ha sz√°raz a levegŇĎ akkor ezt a p√°ratartalmat leadja? Olyan csod√°s funkcionalit√°ssal rendelkezik, √≠gy az otthonok p√°ratartalm√°t is k√©zben tartja.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ
Ingyenes sorozat

Lakberendezési tippek