Projektjeink blogba foglalva

Nappali tippek és inspiráció

A nappali az egyik legjobb közösségi tér az otthonokban.

A nappali azért az egyik legfontosabb közösségi tér az otthonban, mivel össze hozza a családot a hosszú munkanapok után, s Este a szeretteinkkel bevackolódhatunk a kedvenc kanapénkba és kezdődhet is a filmnézés, társasjátékozás. 

Tipp: Nappali elengedhetetlen kiegészítői: Kanapé, Párna, Kis asztal, Állólámpa, Szőnyeg, Szekrény vagy polc, váza, növény, családi fényképek vagy képek.

Fal dekor

A nappaliban bátran dekoráljuk a falat! Nézd meg milyen bútorjaid vannak és a stílushoz illő faldekorációt válassz. Pl.: Szürke árnyalatos bútoroknál sokféle szín szóba jöhet: fekete, fehér, sárga, barna, arany, zöld..., -> dekorként lehet ez egy képkeret, festmény, vagy bármilyen kép.

Fal színe merész

Ha a nappali egyik fala merész szín, jelen esetben a kék, akkor érdemes egyszerűbb ugyanakkor nagyszerű kiegészítőket választani. Pl.: Ha kék a fal, akkor egy egyszerű sárga kanapé és fekete fehér mintás szőnyeg jól megy hozzá. A kanapé mellé pedig egy nagyon egyszerű polcos szekrény.

Színek és kiegészítők

A nappalit nagyon feltudják dobni, ha merész színeket használunk kiegészítők gyanánt. Pl.: Sima szürke kanapé általános dohányzóasztallal -----> Színes váza (akár növény nélkül is) vagy a kanpéra helyezünk absztrakt mintázatú párnákat vagy szintúgy színes párnákat. Hatása lenyűgöző 🙂

Csillár

A nappalit megtudja koronázni egy csodaszép csillár. A csillároknál nagyon kell figyelni, hogy milyen kinézetűt veszünk. Elegáns és letisztult nagy térben elhelyezkedő nappalik esetében nagy díszes csillár illik, mely mutatja a ház eleganciáját. Általában fehér vagy krémszínű fal, arany csillárral és kiegészítőkkel a hatása ámulatba ejtő.

Növény dekor

A nappaliban bátran használjuk dekor funkcióként a csodaszép növényeket. Kissebb növényeket helyezhetjük a polcokra, a nagyobb növényeket pedig szép mintás kaspókban a talajon. Hatása az hogy vidámabbá és élettel telibb érzést varázsol a nappalidba.

Kiegészítők

A nappaliban sok féle kiegészítő funkcionálhat dekorként is. Pl.: Mécses hasznos és szép is. Váza hasznos és szép is. Lengőpolcok feldobják a teret és hasznosak is.