Szőnyegválasztás – De hogyan?

Mielőtt felkapod a kabátod és a cipőd, hogy útnak indulj a legközelebbi Ikeába, várj egy kicsit. Ülj le egy finom kávéval a fotelbe és kezdd el pörgetni a Pinterestet. Keress rá kulcsszavakra és inspirálódj.

Mentsd le a számodra legjobbnak talált szőnyegeket és készíts egy táblát. Ha ezzel megvagy, nézd át melyikből mentettél le a legtöbbet, így könnyebben megtalálod az irányt, hogy milyen stílust képviselsz.

https://pin.it/4j05UP0    

Persze nem elég a stílust kiválasztani, hiszen a legtöbb ember beleesik sajnos abba a hibába, hogy mikor meglátja az üzletben a számára megfelelő színű szőnyeget, azonnal megveszi. Miközben a szín passzol, a méret vagy a forma egyáltalán nem, ezzel megtöri a szoba harmóniáját.

A méret a lényeg? 😉

Kapj elő egy centit és mérd körbe pontosan mekkora szőnyegre is van szükséged. Íme, pár pont, hogy mire figyelj, amikor mérsz:

-Ha a hálószobába, az ágy alá szeretnél szőnyeget, mindenképpen akkora szőnyeget válassz, ami két oldalt túl lóg az ágy alapterületénél 40-50 cm-t. Ha a pénztárcád nem engedi, hogy ekkora szőnyeget vásárolj, akkor inkább két-három kisebb szőnyeg kerüljön az ágy köré. Kellemes érzést ad reggel, ha az ágyról leszállva egy pihe puha meleg szőnyegbe lépünk.

A Nappali a lakás fő közösségi tere. Egyáltalán nem mindegy milyen szőnyeget választunk, hiszen nagyon meghatározza a teret. Fontos, hogy milyen minta mellett döntünk, hogy az milyen hatással van a térre. Nagy térben elférnek a terjedelmes minták, míg a szűkebb helyiségekben nem ajánlom, ott inkább az apró mintás szőnyegek a megfelelőbbek.

https://pin.it/127BeAs

A világos szőnyegek optikailag tágítják a teret és egy sötét burkolaton jól mutatnak. Merjünk játszani a kontrasztokkal! Persze azt is szem előtt kell tartani, hogy egy világos szőnyeget nehezebb takarítani, így olyan anyagot kell választani, ami könnyebben tisztítható és strapabíró.
Na de a méret…  Amikor mérsz, tartsd szem előtt, hogy a szőnyegen kell elhelyezkednie a kanapé és a fotelek első két lábának. Ez biztosítja, hogy a bútorok nem esnek szét a térben. A szőnyeg az, ami összetartja őket.

Konyhában mind a téglalap, mind a kerek szőnyegek jól mutatnak. Anyaga lehet juta, szozál, vagy tengerifű, jó, ha alacsony szálmagasságú a kiválasztott szőnyeg. Méretileg a kis- és középméretű szőnyegek rendkívül praktikusak, hiszen könnyedén kirázhatjuk a morzsákat vagy kiporolhatjuk őket.

A gyerekszoba szőnyege fontos, hogy puha, de sűrű szövésű, könnyen tisztítható legyen. Egészségügyi megfontolásból inkább a természetes anyagokat javaslom. Általában az ágy közelében szoktuk elhelyezni a gyerekszőnyegeket, amin megengedettek a figurás megoldások. A szőnyegen haladó útvonalak, fák, városok teszik kedvessé és barátságossá a játszószobát.

https://pin.it/2j4sul1

Te is szeretnél lakberendezői segítséget?

Megtervezzük és megvalósítjuk számodra álmaid otthonát:

  • LivDan Home Lakberendezés Debrecen
  • LivDan Home Lakberendezési stúdió Budapest

Megosztás:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email

Legújabb bejegyzések

Helyszíni felmérések

A helyszíni felmérés fontossága abban rejlik, hogy pontos méreteket, szögeket mérnek fel a kollégák, mely lehetővé teszi, hogy precíz és pontos méretekkel készüljenek el a bútorok.

Tovább olvasom »

Tömörfa

A fának lelke van ezért nagy odafigyeléssel készülnek. Élő anyag, ami azt jelenti, hogy igazi érték. Tudtátok, hogyha sok a pára akkor beszívja és ha száraz a levegő akkor ezt a páratartalmat leadja? Olyan csodás funkcionalitással rendelkezik, így az otthonok páratartalmát is kézben tartja.

Tovább olvasom »
Ingyenes sorozat

Lakberendezési tippek