Tömörfa

A fának lelke van ezért nagy odafigyeléssel készülnek. Élő anyag, ami azt jelenti, hogy igazi érték. Tudtátok, hogyha sok a pára akkor beszívja és ha száraz a levegő akkor ezt a páratartalmat leadja? Olyan csodás funkcionalitással rendelkezik, így az otthonok páratartalmát is kézben tartja.

A fa természetes érzetet kölcsönöz az otthonok bármely helyiségében. Nem számít milyen stílust választunk, ha a fa odaillő árnyalatával kombináljuk, a hatás, hogy meleg és igazi otthonérzetet fog árasztani. Mindig jó ilyen otthonba megérkezni egy fárasztó nap után.

Hol használhatjuk a tömörfát?

Szinte bárhol!

 • Előszoba, Nappali, Konyha, Étkező, Hálószoba, Gyerekszoba, Gardrób – nyugodt szívvel ajánlott ezekben a helyiségekben
 • Mosókonyha, Fürdőszoba, Mellékhelyiség – nem ajánlott ezekben a helyiségekben

Mi készülhet a tömörfából?

Szinte bármi!

 • Kis és nagy bútorok (asztal, szék, dohányzóasztal, szekrény, komód, polc, éjjeliszekrény, ágy, stb.)
 • Konyhabútor, munkapult
 • Kiegészítők (vágódeszka, képkeret, rendszerezők, díszdoboz, tárolók, stb.)
 • Parketta
 • Gerenda
 • Ajtó, ablak
 • Díszlécek

A fát mindenféleképpen szálkamentesre csiszolják és bevonják egy olyan anyaggal ami tartósítja. Lehet a tömörfát is festeni szinte bármilyen színre.

Vízes helyiségekbe nem ajánljuk a tömörfát, mert könnyen kárt tehet benne a sok vízmennyiség és a túlzott pára.

Festett frontok:

Mi is a tömörfa?

A fatörzsből kinyert, a fa szerkezetének megváltoztatása nélkül feldolgozott anyag. A természetes textura benne utánozhatatlan. A tömörfa bútorok porózus szerkezettel is rendelkeznek, amely megakadályozza a por elektrosztatikus feltöltődését, ezáltal antibakteriális szerként működik.

Tömörfa a furnér?

Alapanyagában igen, ám csak 1-2mm ebből az élő fa réteg.

Sokan összekeverik és, ha a bútorosoknál furnérozott bútort kérnek és az eladók, értékesítők nem tájékoztatják megfelelően az ügyfeleket, könnyen csalódás érheti őket, mert nem a megszokott tömörfát fogják kapni.

A furnér egy nagyon vékony élő fa réteg amit a fáról hántanak le és azt ráragasztják egy forgácslapra. Nagyon szép és dekoratív a furnér, ezért előszeretettel szokták ajánlani a bútorosok, ám ez fontos információ lehet azoknak, akik esetleg ezt nem tudták.

Tömörfa konyhapult:

by Lechner

Természetesen szép, természetesen fa! A tömörfa munkalap sajátos otthonos hangulatot kölcsönöz konyhájának. Minden modellünk egyedi, és hosszú évek során nyerte el saját erezetét. Emellett a fenntartható és tanúsított erdőgazdálkodásból származó tömörfa munkalapok bársonypuha tapintást és kellemes légkört nyújtanak.

 • Válasszon számos, az otthonos rusztikustól egzotikus, az elegánsig terjedő dekorunk közül és tegye az anyagot a modern lakberendezési stílus részévé.
 • A tömörfából készült konyhai munkalap természetes termékként, egyéni szerkezetével jut el Önhöz – egyszerűen exkluzív!
 • Tapintásra a tömörfa munkalap kellemes és selymes érzetet nyújt.

Te is szeretnél lakberendezői segítséget? Megtervezzük és megvalósítjuk számodra álmaid otthonát:

 • LivDan Home Lakberendezés Debrecen
 • LivDan Home Lakberendezési stúdió Budapest

Ha további inspirációra és hasznos tanácsokra vágyik otthona kialakításával kapcsolatban, látogasson el a LivDan Home online lakberendezési magazinjához! Számos érdekes cikk, trendi ötlet és gyakorlati útmutató várja. Kövessen minket az Instagramon is. Legyen naprakész a lakberendezés világában a LivDan Home-mal!

Megosztás:

Facebook
Pinterest
Email

Megosztás

Továbbiak megtekintése

Ingyenes sorozat

Lakberendezési tippek