Projektbeszámoló fehér-fekete modern otthon

A belsőépítészet nem csak a szépségről szól. Sokkal többről van szó: a funkcionalitásról, a kényelemről és a személyes stílus kifejezéséről. Ebben a cikkben egy projektbe engedünk betekintést, mely során az ügyfelek elképzelései és a belsőépítész szakértelme találkozik, hogy létrehozzon egy egyedi otthont.

Az első lépés mindig: Az Ügyfelek igényeinek megismerése

Minden projekt kezdetén az a legfontosabb, hogy pontosan megismerjük az ügyfelek igényeit. Ebben a fázisban egy alapos protokollon megyünk végig, melynek során az ügyfelekkel közösen áttekintjük az elképzeléseiket és az általuk kívánt stílust. Nem ritka, hogy az ügyfelek különböző stílusú képeket küldenek, ami néha összezavarhatja a belsőépítészt. Az a feladatunk ilyenkor, hogy a különböző inspirációkból egy egységes képet alkossunk.

A színválasztás kihívásai

Ebben a konkrét projektben az ügyfelek inspirációs képei között domináltak a bézs és kellemes hangulatú színek. Ugyanakkor az elképzelésük egy merészebb, ultramodern otthont képviselt. A kérdés tehát az volt: hogyan egyesítsük ezt a két, látszólag ellentétes stílust?

A válasz számunkra egyértelmű:

Mivel az inspirációs képeken és a számára tetsző fotókon mind bézs és természetes hangulat szerepelt így igyekeztünk a természethez közelebb álló textúrákat becsempészni a térbe. Mint a fa vagy lágyabb beton textúrák.

Fontos tipp, ha fekete-fehér alapszíneket használunk: legyenek lágyító színek, textúrák. Ha ezt elhagyjuk, akkor egy nagy kontrasztos, a szemnek fárasztó összkép jön létre. Emellett a letisztult, markáns színek jól mutatnak rövid távon, de vajon 5 év múlva is ugyanúgy élvezni fogja?

Az igazi luxust nem a színek erőteljessége adja, hanem a kellemes összhatás.

Tipp, ha szakértő csapattal dolgozna együtt: Az ötleteket javaslatokat és tanácsokat fontos, hogy meghallgassa és ne akarja uralni az egész folyamatot. Aki nem azért fogad fel egy belsőépítészt, hogy irányt mutasson, hanem irányítsa, akkor ha tisztességgel fizet, az vagy kidobott összeg lesz vagy elege lesz a két félnek egymásból az együttműködés során. Ezzel kapcsolatban hosszabban írtunk egyik cikkünkben: https://livdanhome.hu/belsoepiteszeti-egyuttmukodesek-mikor-es-miert-csuszhat-felre/

Mi nagyon hálásak vagyunk, hogy ügyfeleinkkel szuperül együtt lehet dolgozni és kölcsönös bizalomra építve gyönyörű otthonokat hozhatunk létre. 😊

Magasfény vagy matt?

Több ügyfelünk is felteszi a kérdést: mi most a divat? A divat az egy folyamatosan változó fogalom és fontosabb az, hogyan vetül ki az ügyfelek ízlése, vagy akár személyisége egy enteriőrön keresztül, minthogy kövessünk valami olyat, ami jelenleg valószínűleg sokaknak tetszik, vagy amit látunk különböző magazinokban, viszont nem feltétlen a miénk, valamint múlandó.

Hiába elegáns egy fényes felület, megéri-e alkalmazni? Ha például nincsen gyermek vagy háziállat a lakásban és nem jelent problémát az átlagosnál gyakoribb takarítás, akkor miért ne? Viszont ellenkező esetben érdemes többször átgondolni, fontos a mérlegelés!

Első válasz: A magasfényű bútoroknak volt egy felívelése az utóbbi évtizedben, de a 20-as éveket inkább a lágyabb felületek uralják. Olaszországból bejövő irányzatok, bútorok is elegáns visszafogottságot sugároznak.

A másik oldal ahonnan a kérdést érdemes vizsgálni: Mi az ügyfél vágya, milyen térben szeretne élni.

Harmadik válasz lehetőség: Adott projektnél érdemes megvizsgálni a burkolatokat, textúrákat, akár meglévő bútorokat, ha van ilyen. Ez alapján az összképet tekintve dönti el a tervező és az ügyfél, hogy magasfényt vagy matt felület legyen alkalmazva vagy a kettő közötti selyemfény.

Magasfényű burkolathoz nagy átlagban a magasfényű bútor már sok. Ha mindenképpen a bútorok mindenhol magasfényűek, akkor érdemes lágyítani natúr, természetközeli felületekkel a környezetet.

Az otthon különböző terei

Az otthon központi része egyértelműen az amerikaikonyhás nappali

Itt található egy térben a konyha, étkező és a nappali. Lényeges, hogy a tervezés innen induljon, hiszen ez a tér megadhatja az egész otthon hangulatát. Itt az ügyfél kérésére ultramodern stílust terveztünk, ahol a fekete-fehér színpaletta dominált. A minimalista konyhabútorok és a fényes felületek egyensúlyban voltak a természetes fa elemekkel, itt-ott egy kis bézst elrejtve. Így teremtve egy kis csempészett melegséget a modern hangulatba.

Javaslat: Ha Ön is hasonló markáns színeket szeretne az otthonában, akkor engedje, hogy legyenek lágyító színek és a fekete-fehér erőteljes kontrasztját ne további markáns színekkel ellensúlyozza. A térbe az életet a természetközeli színek tudják becsempészni.

Variációk és lehetőségek a nappalira.

A nappali nagy térben található. Ide pár példát hoztunk, amiket a képeken lehet megtekinteni.

A hálószobában a bézs színek kerültek előtérbe

Melyek a nyugalom és kényelem érzetét keltették. A modern bútorok és a textúrált falak kombinációja egy kifinomult és elegáns teret hozott létre.

És egy fekete-fehér változat.

A fürdőszoba

A fürdőszobában a fekete-fehér színpaletta adott egy modern és elegáns megjelenést. A nagy tükrök és a fényes felületek tágas érzetet keltettek.

A belsőépítészet nem csak a divatról és a trendekről szól. Sokkal inkább arról, hogy hogyan teremtünk egy olyan teret, amely tükrözi az egyéniségünket, miközben kényelmes és funkcionális is. Reméljük, hogy ez a cikk inspirálta Önt, és hasznos tanácsokkal szolgált az otthona tervezése vagy átalakítása során.

Ha további inspirációra és hasznos tanácsokra vágyik otthona kialakításával kapcsolatban, látogasson el a LivDan Home online lakberendezési magazinjához! Számos érdekes cikk, trendi ötlet és gyakorlati útmutató várja, hogy segítsen abban, hogy otthona a lehető legjobb legyen. Ne maradjon le a legfrissebb hírekről és kövessen minket az Instagramon is, ahol napi szinten osztunk meg új ötleteket, trendeket és belsőépítészeti tippeket. Legyen naprakész a lakberendezés világában a LivDan Home-mal!

Megosztás:

Facebook
Pinterest
Email

Legújabb bejegyzések

Ingyenes sorozat

Lakberendezési tippek