Kit válasszak, ha egy szuper otthont szeretnék terveztetni? Belsőépítész vagy Lakberendező 🤔

Hogyan válasszuk ki azt a szakembert, aki segít megvalósítani álmaink otthonát? A választás nem egyszerű, hiszen a piacon számos kiváló szakember és cég kínálja szolgáltatásait. Ebben a cikkben bemutatjuk a különböző tervezői kategóriákat és segítünk megtalálni a legmegfelelőbbet az Ön számára.

A nagy kérdésről is szót ejtünk (belsőépítész vagy lakberendező)

A kezdő lakberendező

A kezdetek mindig izgalmasak. A frissen végzett lakberendezők tele vannak lelkesedéssel és friss ötletekkel. Bár még nincsenek mögöttük évek tapasztalatai, szenvedélyükkel és elhivatottságukkal kárpótolnak. Egy kezdő lakberendező választása kiváló lehetőség lehet azoknak, akik nyitottak az újításokra és szeretnének egyedi, friss ötleteket látni otthonukban.

Nagyon izgalmas és kérdésekkel teli időszak, amikor a lakberendezők végeznek a képzéssel és keresik az utat, hogy akkor hogyan is tovább? Úgy gondolom, hogy a sikeres elinduláshoz a gondolkodásmód fog hozzásegíteni, hogy a lakberendező nem egy szolgáltatást ad el, hanem őszintén segít. Én hiszek benne, hogy aki ezt a hivatást szívvel csinálja ő valódi segítséget ad. A lakberendezőre fordított minden forint megéri, ha őszinte segítéssel áll hozzá a projekthez, még ha kezdő is.

Mikor válasszak kezdő lakberendezőt / ismerőst? (belsőépítész lakberendező)

Az irány megvan, de a részletekhez kell ötletelés:

A kezdő lakberendezők gyakran rugalmasabbak és nyitottabbak az új ötletekre. Ha már van elképzelése otthona stílusáról, de még nem tudja, hogyan hozza össze az egészet, egy kezdő lakberendező segíthet abban, hogy az elképzeléseit valóra váltsa.

Ha nagyjából megvan mit szeretne az otthonában, de a stílus, kiegészítő, színek összhangja még kérdéses vagy 1-2 kiegészítő kiválasztása a cél, erre általában a befutott pályatársaknak vagy nagyobb cégeknek nincsen kapacitása. De aki még az első projektjeit csinálja örömmel ad tanácsot és segít még ha csak pár apróságról is van szó.

Ha alacsony a budget, de szeretné, hogy szép legyen az otthona:

Mindenki szeretné, ha otthona kényelmes és stílusos lenne. Ha a költségvetés szűkös, de mégis szeretne valami különlegeset, egy kezdő lakberendező lehet a megoldás. Ők gyakran keresik az első projekteket és hajlandóak kedvezőbb áron dolgozni.

Hiszek abban, hogy a lakberendezőre, belsőépítésre fordított minden forint megtérül. Ha egy nagyon alacsony költségvetésű ingatlan berendezéséről van szó, de szeretnék igazán szépre. Akkor érdemes szakmai csoportokban vagy ismerősi körben kezdő lakberendezőt keresni aki valószínűleg kedvező díjazásért örömmel segít. Készülni kell arra, hogy kicsit lassabb lesz a közös munka, de ha kölcsönös segítésen és adáson alapul akkor öröm lesz a közös munka.

A kezdő tervezők és a divat:

A belsőépítészet és a lakberendezés területe az elmúlt években egyre népszerűbbé vált. Sokan választják ezt a pályát, mert szenvedéllyel és kreativitással szeretnének másoknak segíteni. A kezdők gyakran friss és innovatív ötletekkel rendelkeznek, amelyekkel új színt vihetnek otthonába.

A kezdő belsőépítészek nagyobb valószínűséggel helyezkednek el cégeknél, ők érettebb időszakban szoktak egyéni szolgáltatásba belevágni.

Az 1 személyes csapat! – Mikor válasszam?

Az egyéni tervezők gyakran sokoldalúak és személyre szabott megoldásokat kínálnak. Bár áraik magasabbak lehetnek, mint a kezdőké, tapasztalatuk és szakmai kapcsolataik révén gyorsabb és hatékonyabb munkát végeznek.

Amikor egy lakberendező / belsőépítész egyedül dolgozik, de már vannak referenciái, tudja a szakmai trükköket, vannak beszállítói kapcsolatai. Igazán minőségi és szép munkákat ad ki a kezéből több tervező is. Az ő áraik már kezdők 2-3 akár négyszerese is lehet. Cserébe gyorsabban dolgoznak, tudnak kedvezményeket szerezni minőségi termékekre, de nem foglalkoznak alsó kategóriás termékekkel. Természetesen ezen a szinten is előfordul, hogy IKEA bútorokkal kéri az ügyfél, hogy legyen megtöltve a tér, de prémium projekteket is vállalnak.

Gyakori, hogy az 1 személyes tervezők az árubeszerzéssel, bútorok készíttetésével általában kevésbé foglalkoznak. Az ő fő fókuszuk azon van, hogy az adott körülmények között a legjobbat, legszebbet, legpraktikusabbat tervezzék meg az ügyfél számára.

Mennyibe kerül egy lakberendező?

Így ha a kedves olvasónak egy jó tervre van szüksége, hogy a készbútorok vagy saját kapcsolatból származó beszerzési helyekről hogyan állítsa össze otthonát, akkor ha egy ügyes, kreatív tervezővel együtt dolgozik, jó választás lehet. Az árak nagyon széles skálán mozognak a négyzetméterenként 5-6 ezertől a 15-25 ezres négyzetméterárig.

Mi éri meg a legjobban? (belsőépítész lakberendező)

Fontos: a drágább nem mindig jobb, de az olcsóbb nem biztos, hogy jobban megéri! Olyan tervezőt válasszon, aki stílusban, hangulatban képviseli az igényeit. Akivel közös hangot tudnak megütni és úgy érzi, hogy érti a tervező, hogy Önnek mire van szüksége. Az 1 személyes tervezőknél van a legnagyobb különbség, hiszen ott abszolút a személyiség, munkamorál, stílusérzék dönti el, hogy milyen lesz a produktum minősége. Legyen nagyon körültekintő, nézze meg a referenciákat és vegyen részt egy személyes beszélgetésen mielőtt szerződnek. De fontos, hogy tiszteljék egymás idejét így nem szabad visszaélni, ha egy lakberendező / belsőépítész ingyenesen ajánlja fel az első egyeztetést. Legyen felkészült és lényegretörő.

A kreatív csapat:

A kreatív csapatok egyedülálló kombinációt kínálnak a szakértelem és a kreativitás között. Egy jól összeszokott csapat képes lenyűgöző eredményeket elérni, mivel minden tag hozzájárul a projekt sikeréhez.

Kreatív tervezőcsapatok felépítése:

Amikor a fő tervező már nem egyedül van, hanem 1-2 esetleg 3 kollégával együtt dolgoznak a projekteken. Lehet lakberendező vagy belsőépítész csapat, a projekt több területét is lefedik az ötletektől a terveken át a megvalósításig. Érdekes infó, hogy az ilyen csapatokról először nem tudod, hogy hány fős, 1 ember van mögötte vagy több? Általában van 1 kiemelt személy, aki az arca és irányítja. De, amikor elkezdődik a közös munka akkor megismerheti, hogy az eredmények mögött bizony egy klassz csapat van.

Kreatív lakberendező, belsőépítész csapat árazása:

Árszabásban olcsóbb, mint a művészek. Költségesebb, mint egy egyfős tervzőt megbízni, de akinek arra van szüksége, hogy a terhet levegyék a válláról és tapasztalt szakemberek irányítsák otthona berendezését, számukra nagyon jó választás.

A befutott tervezőművészek, belsőépítészek

A tervezőművészek a szakma csúcsát képviselik. Munkáikat gyakran jellemzi a kiváló minőség, az egyedi stílus és a művészi megközelítés. Ha valami igazán exkluzív és drága megoldásra vágyik, ők a legjobb választás.

Hogyan dolgozik egy tervezőművész?

Akik ebben a szakmában már sok éve jelen vannak többen igazi művészekké váltak. Csodás munkáik vannak. Általában 2-8 fős csapatban dolgoznak. A cég arca a kreatív tervező, a háttérben az irodavezető és látványtervező segíti a munkáját. Itt már nem csak őket választja az ügyfél, hanem ők is eldönthetik kivel hajlandóak dolgozni. Vannak magas szintű kapcsolataik árubeszerzésben, bútorgyártásban. Az áraik általában az általuk képviselt művészi szinthez vannak igazítva.

Az ilyen művészek igazán csodálatra méltó alkotásokkal varázsolják el ügyfeleiket.

A belsőépítészeti iroda:

A belsőépítészeti irodák a szakma minden területén kiváló szakembereket kínálnak. Ha komplex projektet tervez, ahol minden részletre oda kell figyelni, egy ilyen iroda lehet a legjobb választás.

Mi az előnye egy belsőépítészeti tervezőirodának?

Egy – egy belsőépítészeti irodát általában tapasztalt szakemberek vezetnek 4-10 fő közötti létszámmal dolgoznak. A tervezési folyamattól segítenek akár a kivitelezésben is. Áraik széles skálán mozognak, de általában a művészek alatt és az 1 személyes csapatok fölött vannak árban. Itt előny, hogy egy projekten több szakember is tud dolgozni. Kisebb a valószínűség arra, hogy a projekt nem halad megfelelőn, mert egy jól szervezett csapatban mindennek megvan a felelőse.

Az aktuális trendeknek biztosan megfelel és tökéletesen komponált összhatás fog megszületni.

A LivDan Home-t melyik kategóriába sorolnám?

A LivDan Home egy olyan belsőépítészeti iroda, ahol együtt dolgoznak az otthon belsőterének megtervezéséhez legjobban értő szakterületek képviselői. Belsőépítész, lakberendező, bútortervező, látványtervező és projektmenedzser.

Mitől különleges a LivDan Home belsőépítész, lakberendező csapata?

A folyamatainkat folyamatosan optimalizáljuk és ki vannak dolgozva, hogy ügyfeleink számára hatékony, gördülékeny projekt tervezést és megvalósítást tudjunk biztosítani. A célunk, hogy ár-érték arányban a legjobbat tudjuk nyújtani ügyfeleinknek. Magas minőségű szolgáltatást biztosítunk, amiről itt olvashat bővebben: Belsőépítészet LivDan Home >>

Melyik tervezési megoldás a legdrágább? Ha van ilyen (?)

Most könnyű lenne azt írni, hogy a művész vagy egy csapat vagy bármi más. De ha abban gondolkozik, hogy igénybe veszi tértervező szolgáltatását, akkor biztosan van Önben egy igény arra, hogy igazán szép otthona, ingatlanja legyen és ne Önnek kelljen minden részletet kitalálnia, legyen valaki aki segít a folyamaton keresztül és terhet vesz le.

Így tapasztalataim alapján mondhatom: a legdrágább tervező, aki után újra kell tervezni. Ha nincsen meg a korábban írt tanácsom alapján a közös hang a tervező és az ügyfél között, akkor az nagyon nehezen lesz sikeres kapcsolat. Míg egy kevésbé tapasztalt vagy nagyon drágának számító tervező is lehet a leg észszerűbb megoldás az eredmények eléréséhez.

A tökéletes lakberendező vagy belsőépítész kiválasztása nem egyszerű feladat. Fontos, hogy alaposan tájékozódjunk, mérlegeljük az igényeinket és a rendelkezésre álló költségvetést. Legyen szó egy kezdő lakberendezőről, egy egyéni tervezőről vagy egy nagyobb irodáról, a legfontosabb, hogy közös hangot találjunk a tervezővel. Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy a legdrágább nem mindig a legjobb, de az olcsó sem biztos, hogy a legjobb választás. A legfontosabb, hogy az otthonunk tükrözze személyiségünket és jól érezzük magunkat benne.

Kivel érzi magát komfortosan? (belsőépítész lakberendező)

A lakberendezés és belsőépítészet világa folyamatosan változik, ahogy az emberek igényei és az aktuális trendek is. Az otthonunk kialakítása nem csak az esztétikumról szól, hanem arról is, hogy milyen érzéseket és hangulatokat szeretnénk megteremteni. Egy jól megtervezett otthon nem csak szép, hanem funkcionális is, ahol minden elemnek megvan a maga helye és célja.

A tervező kiválasztásakor fontos, hogy ne csak a költségeket vegyük figyelembe, hanem azt is, hogy mennyire érezzük magunkat kényelmesen a tervezővel. Egy jó tervező nem csak a szakmai tudásával, hanem empátiájával és kommunikációs készségével is kiemelkedik. Végül is, az otthonunk a legintimebb terünk, ahol a legtöbb időt töltjük, ezért fontos, hogy olyan emberekkel dolgozzunk együtt, akikkel közös a látásmódunk és megértik az igényeinket.

Ha további inspirációra és hasznos tanácsokra vágyik otthona kialakításával kapcsolatban, látogasson el a LivDan Home online lakberendezési magazinjához! Számos érdekes cikk, trendi ötlet és gyakorlati útmutató várja. Kövessen minket az Instagramon is. Legyen naprakész a lakberendezés világában a LivDan Home-mal!

Megosztás:

Facebook
Pinterest
Email

Megosztás

Továbbiak megtekintése

Ingyenes sorozat

Lakberendezési tippek