Teljeskörű lakásfelújítás Budapest belvárosában – menet közben a kulisszák mögött

Amikor először léptem be ebbe a kissé lelakott, teljeskörű lakásfelújítás előtt álló belvárosi luxus környezetben található kétszintes lakásba, azonnal éreztem, hogy rengeteg lehetőség rejlik benne. Az elhanyagolt terek és a régi bútorok ellenére a lakásban rejlő potenciál szinte kiáltott a megújulásért. És így kezdődött egy fantasztikus projekt, amiben ez a lakás teljesen megújult...
Teljeskörű lakásfelújítás látványterv nappali és étkező bemutatása

Amikor először léptem be ebbe a kissé lelakott, teljeskörű lakásfelújítás előtt álló belvárosi luxus környezetben található kétszintes lakásba, azonnal éreztem, hogy rengeteg lehetőség rejlik benne. Az elhanyagolt terek és a régi bútorok ellenére a lakásban rejlő potenciál szinte kiáltott a megújulásért. És így kezdődött egy fantasztikus projekt, amiben ez a lakás teljesen megújul…

Teljeskörű lakásfelújítás – Az első lépések: alaprajz és ötletelés

Nem volt könnyű feladat, hiszen a lakáshoz nem volt rendelkezésre álló alaprajz. Így az első lépés a helyszíni felmérés volt, amely alapján elkészítettük az alaprajzot. Ezt követte a burkolatok, textúrák és színek meghatározása. Ügyfeleinkkel közösen ötleteltünk, hogy milyen irányba induljunk el, és milyen hangulatot szeretnének teremteni otthonukban. Hiszen számunkra minden tervezési folyamatnál fontos az ügyfeleink egyéni stílusa és igénye.

Ezért is nagyon fontos, hogy az első lépések között összeálljon egy inspirációs gyűjtemény, ami tükrözi az ügyfél igényeit, ízlését és elképzeléseit.

A tervezés mélységei a bútortól a burkolatig

A bútorok tervezése során minden apró részletre odafigyeltünk. A kiválasztott darabok nem csak esztétikailag illeszkednek a térhez, de funkcionálisan is tökéletesen kiszolgálják az ott élők igényeit. A burkolatok kiválasztása során először mintákat vizsgáltunk, majd a véglegesekre esett a választás, amelyek alapján elkészítettük a burkolati tervet és az anyagszükségletet.

A bútorok belső kiosztására, elrendezésére is nagy hangsúlyt fektetünk, mert a projektjeink miután elkészülnek nem csak díszek lesznek, hanem a család hétköznapjainak élettere. Praktikus, jól használható tereket és bútorokat igyekszünk alkotni.

Teljes háztartási gardrób berendezési terve - Teljeskörű lakásfelújítás
Háztartási és gardrób fal belső kiosztásának térképe, hogy az ügyfél is egyértelműen lássa hol mit talál majd.
Teljeskörű bútordokumentáció, kiírások és árazás - Teljeskörű lakásfelújítás
Minden bútorról méretezett tervek, alaprajz és árazási dokumentáció készül.

A kivitelezés kihívásai

A teljeskörű lakásfelújítás munkálatai során minden egyes lépésnél ott vagyunk, hogy biztosítsuk, minden a terveknek megfelelően halad. A precíz belsőépítészeti dokumentáció, mint a lámpa és kapcsoló kiosztás, vagy az okosotthon rendszer tervezése, szakértő kivitelező bevonásával készült. Belsőépítészeti tervek nem csak papíron mutattak jól, de a megvalósítás során térképként lehetett használni így csökkentve a hibalehetőséget.

Belsőépítészeti dokumentáció: Elengedhetetlenül fontos a teljeskörű lakásfelújításnál

A dokumentáció a design és felülettervezést követően áll össze és nyeri el végső tartalmát. Ilyenkor a belsőépítész kollégánk összeállítja ezt a 10-15 oldalas terveket, metszeti és felülnézeti rajzokat tartalmazó dokumentációt. Ahogy ennél a projektnél is a helyszíni kivitelező csapat nem a helyszínen látja először ezeket a terveket, hanem az irodában több órás meeting keretében lépésről-lépésre végig vesszük, hogy a terv tökéletesen olyan legyen ami egyértelmű, alkalmazható és minden szakmai követelménynek megfelel. Az ügyfelet nem terheljük ennek részleteivel, az ő számára a kiváló végeredmény a lényeg.

Teljeskörű lakásfelújítás belsőépítészeti dokumentáció részlet
Pár oldal kiollózva és elhomályosítva a belsőépítészeti dokumentációból.

A projekt még folyamatban van így sok lépés előttünk áll

Minden helyiségről készült alap látványterv a dokumentációk mellett. A prémium fotórealisztikus tervek már renderelés alatt vannak egy későbbi blogbejegyzésben bemutatjuk.

Az otthon varázsa: berendezés és dekoráció – teljeskörű lakásfelújítás

Miután a nagy munkálatok befejeződnek, jön a legizgalmasabb rész: az otthon berendezése. Bútorok, kiegészítők, dísztárgyak kerülnek a helyükre, melyek tökéletesen kiegészítik a teret és az ügyfeleink személyiségét tükrözik. A lakás, amely korábban elhanyagolt és lelakott volt, most új életre kel, és egy igazi otthonná válik. Hamarosan jövünk a további infókkal. 🙂

Ez a projekt nem csak egy egyszerű felújítás, egy olyan otthon megteremtése, ahol minden részlet a helyén van, és ahol az ott élők minden napját szebbé és kényelmesebbé teszi. A belvárosi gyöngyszem újjászületik, és mi büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehetünk ennek a csodálatos átalakulásnak.

Ha szeretne egy olyan teret, amely valóban az Ön igényeihez és álmaihoz igazodik, érdemes inspirálódni és professzionális csapattal együtt nekivágni a kihívásnak. Első lépésnek remek a LivDan Home online lakberendezési magazin, ahol hétről-hétre hasznos, inspiráló ötletekkel készülünk. Ha pedig úgy dönt, hogy belevág a megvalósításba és kérdése van, forduljon hozzánk. További információ a belsőépítészeti tervezés és megvalósítás folyamatáról >>

Ha további inspirációra és hasznos tanácsokra vágyik otthona kialakításával kapcsolatban, látogasson el a LivDan Home online lakberendezési magazinjához! Számos érdekes cikk, trendi ötlet és gyakorlati útmutató várja, hogy segítsen abban, hogy otthona a lehető legjobb legyen. Ne maradjon le a legfrissebb hírekről és kövessen minket az Instagramon is, ahol napi szinten osztunk meg új ötleteket, trendeket és belsőépítészeti tippeket. Legyen naprakész a lakberendezés világában a LivDan Home-mal!

Megosztás:

Facebook
Pinterest
Email

Legújabb bejegyzések

Ingyenes sorozat

Lakberendezési tippek